Ripoll presenta el nou model de convivència

En els darrers mesos, el Consorci de Benestar Social del Ripollès ha estat treballant en aquest sentit amb la metodologia ICERT

per Laura Segur

Societat, Arreu

Imatge de la roda de premsa d'aquest migdia a l'ajuntament de Ripoll
Imatge de la roda de premsa d'aquest migdia a l'ajuntament de Ripoll | Laura Segur

 

"Que Ripoll sigui un lloc on hi siguem tots". Aquesta frase resumiria gràficament la materialització de les línies de treball que s’estan duent a terme des del minut zero dels atemptats del 17 d’agost de l’any passat. Aquest dijous s’ha presentat el nou model de convivència que passa per tres línies estratègiques: el respecte al dret a l’autonomia, la igualtat d’oportunitats i sobretot superar el discurs de l’alteralitat, punt clau i on encara queda molta feina per fer, segons ha exposat Oriol Amorós, Secretari d'Igualtat, Migracions i Ciutadania.

Amorós també recalca que el 17 d’agost va ser un despertar brusc i que a partir d’aquí s’han de seguir noves polítiques d’integració a tots els nivells i arreu del món. L'alcalde de Ripoll, Jordi Munell, ha recordat que s’ha trencat el paradigma que se seguia fins ara i que el cas de Ripoll pot servir de laboratori per poder aplicar un nou model a altres indrets sensibles al fenòmen del radicalisme

En els darrers 11 mesos, la directora del Consorci de Benestar Social, Elisabeth Ortega, ha explicat que s’ha estat treballant partint d’una nova metodologia l’ICERT: Impacte, Connexió, Reflexió i Transformació. Un nou model basat en la investigació i l’aprenentatge de la realitat a través de la participació dels grups implicats.

El pròxim 16 d’agost s’organitzaran diferents tallers de participació a Ripoll. El 17 d’agost els actes es concentraran a Barcelona i des de la capital del ripollès es posaran a disposició per als veïns i veïnes de la comarca diversos busos per assistir a l’acte central. El 18 d’agost representants de Ripoll i comarca assistiran a l’acte de Cambrils.