Els ripollesos protagonitzen la primera mostra de cinema etnogràfic

El Museu Etnogràfic elabora una peça cinematogràfica per mostrar la realitat social i cultural de Ripoll

per Abril Chinchilla

Societat

La presentació del projecte va tenir lloc al Museu Etnogràfic
La presentació del projecte va tenir lloc al Museu Etnogràfic | Xevi Pujol

El Museu Etnogràfic de Ripoll ha presentat la primera mostra de cinema etnogràfic. Una elaboració pròpia protagonitzada pels veïns de Ripoll. Testimonis reals que reflecteixen com és la població i la seva societat. Una mostra que també posa el focus en la diversitat.

El fil conductor de la mostra cinematogràfica ha estat la cuina. Un tema que permet parlar de forma oberta i repassar aspectes tant personals com culturals. Segons Roser Vilardell, directora del Museu Etnogràfic, "la cuina té molts valors incorporats: la tradició, la família, també el que ens agrada i el que no ens agrada, el que anem testant a mesura que ens anem fent grans (...) Hi ha molts vessants que pots tractar amb la cuina, des d'aquells més sentimentals als més evidents".

Gràcies als veïns col·laboradors i als treballadors del museu, ara Ripoll comptarà amb un document cinematogràfic que en un futur pot reflectir moltes coses dels ripollesos i de Ripoll. La peça es va presentar al Museu Etnogràfic per tal de mostrar-la al públic abans de guardar-la per la història del poble.