Modificació aprovada del pressupost i debat per les fires

Moisès Solà va prendre possessió com a nou regidor del consistori camprodoní

per Guillem Sánchez

Política

Sessió plenària d'aquest dimarts al vespre a l'ajuntament de Camprodon
Sessió plenària d'aquest dimarts al vespre a l'ajuntament de Camprodon | Boi

El ple de Camprodon també va aprovar amb els vots en contra de l'oposició, la modificació de crèdit que afecta al pressupost de la corporació. En total, la variació és de 55.000€, apujant la xifra global a 4.000.053€ per aquest 2018. Un augment de la inversió perquè també hi ha hagut més entrada de capital que no estava prevista, segons l'equip de govern. L'oposició ja havia votat que no als pressupostos d'enguany. «Donem sortida a molts projectes i actuacions des d'una racionalitat econòmica i no haver de contractar un crèdit de 300.000€», va dir l'alcalde de Camprodon, Xavi Sala, mentre que Esteve Pujol li va replicar que «els pressupostos, quan es van elaborar, ja es van fer malament per una mala planificació o que se sabia que no s'arribaria». Ambdós van exposar diferents exemples de mala i bona gestió econòmica durant la sessió.

Es va donar llum verda al nou inventari de béns municipals, també es va aprovar una de les darreres certificacions d'obres de Cal Marquès i que l'ajuntament assumeixi les funcions de tresoreria, secretaria i intervenció de la Mancomunitat de la Vall de Camprodon. El regidor Xavi Guitart es va referir directament al president de l'ens en relació a les fires i la seva tasca al capdavant de la mateixa. «Crec que l'únic que has aconseguit des que estàs a la Mancomunitat és enfrontar la vall, has de començar a posar fil a l'agulla o que deixis de president», va dir Guitart. Per la seva banda, Xavi Juncà, regidor i president de la Mancomunitat li va respondre que «no podem venir d'un calendari de fires zero patatero a un calendari totalment desestacionalitzat i que funcionin totes amb la competència o dificultat que hi ha».

Moisès Solà i Córdoba va prendre possessió com a nou regidor del consistori, en substitució de Jordi Batchelli. Ho va fer per imperatiu legal. Una entrada que ha suposat la reorganització del cartipàs municipal.