Inversió de 480.000€ per a Cal Marquès de cara a l'any que ve

És el projecte principal de Camprodon arran de l'aprovació del pressupost, tot i els vots en contra de l'oposició

per Guillem Sánchez

Arreu

Inversió de 480.000€ per a Cal Marquès de cara a l'any que ve
Inversió de 480.000€ per a Cal Marquès de cara a l'any que ve | Boi

La intenció del consistori camprodoní és completar el projecte museogràfic de Cal Marquès ben aviat. Aquesta és la principal inversió prevista dins dels pressupostos del 2019 aprovats pel ple municipal en la sessió d'aquest dimarts al vespre. Costarà 480.000€, dins dels 745.000 que vol invertir globalment el consistori fins a final de l'exercici. Amb fons propis, assumirà millores en medi ambient, noves tecnologies i remodelar la plaça Santa Maria, per valor aquesta última de 160.000€. La idea és que Cal Marquès es financiï amb fons de Generalitat, europeus i de Diputació. L'alcalde, Xavi Sala, remarca que «està més o menys lligat en tema de finançament; si es dona el cas i es pot arribar al final, suposarà que es durà a terme el projecte sense diners de l'ajuntament i estem treballant per confirmar la resta».

Visió oposada de Tots per Camprodon, que pensa que s'han deixat de fer inversions més necessàries, com actuacions al pavelló vell. El seu portaveu, Esteve Pujol, comenta que «tota la inversió a Cal Marquès es fiï amb una subvenció» que no se sap si arribarà, «el més calent és a l'aigüera». «Quan vam veure que la principal inversió era refer la plaça Santa Maria, no ens ho acabàvem de creure, no pensem que sigui el que necessita Camprodon», diu Pujol. L'oposició pensa que no hi ha full de ruta ni ambició. A més, creu que no s'han aprofitat els recursos de què disposa l'ajuntament.

L'equip de govern defensa que són uns números globals equilibrats i realistes, inversions que es poden suportar i que permet millores a tot Camprodon i als nuclis. «La voluntat és que les coses quedin clares i que l'ajuntament que entri després de les noves eleccions rebi un pressupost que pugui visualitzar d'una manera clara», assegura l'alcalde.

El pressupost consolidat de Camprodon per l'any que ve és de 5 milions 485 mil euros, amb un alt nivell de concreció i detall per accions de partides ja consolidades. Al final, debat entre govern i oposició per la gestió feta dels recursos municipals. Sala va exposar que han estat pagant 400.000 euros cada any per amortitzar obres d'abans del 2015 encarregades per l'anterior equip de govern. Pujol va defensar-se dient que l'auditoria encarregada per Junts Fem Camprodon i Esquerra a l'inici de la legislatura va determinar una gestió econòmica correcta i un nivell d'endeutament adequat.