Gran concentració a Ripoll per rebutjar el judici als líders independentistes

Unes 500 persones s'han concentrat a la plaça de l'Ajuntament després d'una marxa lenta i una tractorada

per Xevi Pujol

Arreu

La plaça de l'ajuntament de Ripoll, plena sota el lema No Surrender
La plaça de l'ajuntament de Ripoll, plena sota el lema No Surrender | Xevi Pujol

Aquest matí la ciutadania de Ripoll i la comarca del Ripollès ha mostrat el seu rebuig al judici que s'està realitzant a Madrid als líders independentistes. Ha estat amb una manifestació que ha tingut diverses fases. Al matí, des de les 11.00h, desenes de persones s'han concentrat a l'alçada de Can Villaura per ocupar la C-17 i poc després s'han anat desplaçant lentament cap al centre de Ripoll, fent una marxa lenta acompanyant a mitja dotzena de tractors que s'han sumat a la protesta. Aquest fet ha provocat una afectació de trànsit important a la C-17, tant en sentit nord com sud, des de les 11.00h fins a les 13.00h, aproximadament.

La tractorada ha entrat a Ripoll i allà s'han unit a la marxa manifestants que havien baixat caminant des de Campdevànol. Cada cop més gent s'unia al clam i unes 200 persones els esperaven a la plaça de l'Ajuntament. Cap allà s'han encaminat, lentament, i hi han arribat al voltant de la una del migdia. En total, de 400 a 500 persones han acabat omplint la plaça del centre de la vila. Gent de Ripoll però també d'arreu de la comarca. Molts d'ells consideren «una injustícia» la situació del judici del procés.

Els crits de «llibertat presos polítics», «independència» o «els carrers seran sempre nostres» han estat alguns dels que s'han pogut sentir entre els manifestants. A la plaça de l'Ajuntament, s'ha llegit un manifest i s'ha acabat cantant l'himne d'Els Segadors. A la tarda, finalment no hi haurà concentracions al Ripollès, sinó que des d'Òmnium Cultural s'emplaça a la gent a anar a Vic o Barcelona.

La manifestació ha causat que el trànsit estigués tallat al centre de Ripoll fins passat el migdia, quan s'ha dissolt. La protesta s'ha unit a la vaga general que avui afecta a comerços i a la comunitat educativa de la comarca.