La Generalitat atorga la Creu de Sant Jordi a la Coral Capella de Santa Maria

L'entitat va complir 125 anys d'història l'any passat i rep un merescut reconeixement

per Xevi Sunyol

Societat, Cultura

La Coral Capella de Santa Maria amb Els Follets
La Coral Capella de Santa Maria amb Els Follets | Muti Saló

La Generalitat de Catalunya ha fet públiques les 29 persones i 15 entitats que enguany seran guardonats amb la Creu de Sant Jordi. Una d'elles és la Coral Capella de Santa Maria de Ripoll. Es tracta del màxim reconeixement que pot oferir el govern català.

La Coral és una de les entitats culturals més reconegudes de la comarca. Durant els últims anys han portat a terme una gran tasca a nivell musical però també social, participant en diverses activitats públiques, ajudant a créixer altres corals de la comarca i creant un bagatge propi, component cançons per a la interpretació coral i trobant una sonoritat única a través de la barreja d'estils musicals. Malgrat estar allunyada de la professionalització, la coral Capella de Santa Maria ha aconseguit reunir un gran nombre de veus sobre l'escenari, ja que com reiteren des de la formació, la principal voluntat és que els qui hi participen s'ho passin bé cantant.  

Durant la segona meitat de l'any 2018 la coral es va abocar amb la celebració dels actes del seu 125è aniversari, una efemèride que les situa com a una de les més antigues en actiu de Catalunya. Durant les últimes dècades, a més, la coral ha crescut posant èmfasi a la tasca de la coral Els Follets, la secció de la mainada de la formació. Un grup que pretén obrir les portes del cant coral als més joves i assegurar, així, la pervivència de l'agrupació. 

La Coral compartirà aquesta distinció enguany amb altres premiats com Leo Messi o La Trinca, per exemple.