ERC de Ripoll vol presentar una moció per millorar els passos de vianants

El grup municipal demana que es faci un estudi per incloure les millores en els pressupostos 2020

per Abril Chinchilla

Arreu

ERC també demana un manteniment acurat dels passos de vianants
ERC també demana un manteniment acurat dels passos de vianants | Abril Chinchilla

Esquerra Republicana de Ripoll presentarà una moció sobre la millora de la seguretat dels passos de vianants. El grup municipal veu amb preocupació l’augment de trànsit dins el poble, segons Quico Tarradelles, Regidor de suport d'urbanisme d'ERC, «la circulació per dins de Ripoll és molt intensa i veiem amb preocupació que en els últims temps hi hagi hagut algun incident per atropellament (...) en els passos de vianants».

Algunes de les mesures que proposen són: una actuació urgent a la Ronda de Castelladral amb bandes reductores de velocitat o pas elevat. Una millor senyalització amb passos de vianant lluminosos entorn de les escoles. La creació d’un pas de vianants a l’Avinguda Comte Guifré. I la racionalització i supressió d’alguns passos que per proximitat són redundants com els del Carrer Progrés o els de davant l’ambulatori. Aquestes són actuacions que hauran d'estudiar-se, com explica Chantal Pérez, Regidora del grup municipal, presenten la moció perquè «es faci un estudi detallat dels passos de vianants i en funció d'aquest estudi s'inclogui una partida als pressupostos de l'any 2020, per fer un pla d'actuació». A part dels canvis que proposen també demanen «un manteniment acurat dels passos de vianants ja existents».

Amb aquesta moció Esquerra pretén reduir la sinistralitat i garantir l’accessibilitat i la seguretat dels vianants. La moció es presentarà en el proper ple de l’Ajuntament de Ripoll.